خانه آشپزی و تغذیه آموزش انواع غذا طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه مجلسی

طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه مجلسی

0 خواندن ثانیه
۰
0
3,578
طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه

باقالی پلو با ماهیچه غذای سنتی و فوق مجلسی ایرانی‌ها است. این غذا طرافداران زیادی دارد و اکثرا در میهمانی‌ها و مجالس شادی پخته می‌شود. باقالی پلو با ماهیچه یکی از غذاهای فوق العاده ایرانی است که نظیرش درهیچ نقطه دیگر دنیا پیدا نمی‌شود. طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه آسان است و شما می‌توانید آن را پخته و در کنار خانواده نوش جان کنید.

طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه
طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه

مواد لازم برای طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه برای ۴ تا ۶ نفر

برنج:  ۴ پیمانه
باقلا پاک کرده:  ۳ پیمانه
شوید:  ۲ پیمانه
ماهیچه گوسفندی:  ۵۰۰ گرم
پیاز:  ۲ عدد متوسط
برگ بو:  ۲ عدد
زعفران دم کرده: نصف استکان
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذا خوری
نمک ، فلفل ، دارچین، زرد چوبه:  به مقدار لازم

طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه:

برنج را به مدت حداقل ۴-۳ ساعت ( در صورت امکان، مدت بیشتری) با مقداری آب و ۲ قاشق غذا خوری نمک بخیسانید به طوری که آب کاملا روی برنج را بپوشاند. گوشت را با یک عدد پیاز و برگ بو و کمی زرد چوبه و فلفل و مقداری آب روی حرارت بالا قرار دهید تا آب بجوشد، کف روی گوشت را بگیرید و حرارت را روی متوسط تنظیم کنید و به مدت ۲ ساعت زمان پخت برای گوشت در نظر بگیرید .
در قابلمه مناسبی تا نصف آب بریزید و بگذارید به جوش بیاید، آب روی برنج را خالی کرده و برنج را در آب جوش بریزید و یکی دو بار به آرامی با کفگیر برنج را هم بزنید . زمان مناسب برای آبکش کردن برنج زمانی است که اگر برنج را ما بین انگشتان فشار دهید کمی له شود اما مغز آن سفت باشد .
دو دقیقه قبل از آبکش کردن برنج، باقلاها را به برنج در حال جوشیدن اضافه کرده و یکی دو بار هم بزنید بعد برنج و باقلا را با هم آبکش کنید .
ته قابلمه حدود ۲ قاشق غذا خوری روغن بریزید، ته دیگ مورد نظر را پهن کنید، یک لایه از مخلوط برنج و باقلا بریزید و کمی شوید اضافه کنید، به آرامی شوید را با برنج مخلوط کنید و دوباره لایه به لایه مخلوط برنج و باقلا و شوید بریزید و در انتها تمام مواد را به آرامی مخلوط کنید. البته شما همین‌طور می‌توانید شوید را قبل از ریختن مخلوط برنج و باقلا داخل قابلمه، یعنی داخل آبکش با مواد مخلوط کنید تا کاملا یکدست شوند.
نیمی از زعفران دم کرده را همراه با یک استکان مخلوط آب جوش و روغن روی برنج بریزید و برنج را دم بگذارید. حدود یک ساعت الی یک ساعت و نیم زمان برای دم کشیدن برنج در نظر بگیرید .
بعد از پختن ، آن را از آب خارج کنید . در انتهای طبخ گوشت باید به اندازه یک تا دو لیوان از آب گوشت باقی مانده باشد. آب گوشت را صاف کنید، یعنی پیاز و برگ بو را خارج کنید و دور بریزید.
در تابه ای مقداری روغن گرم کنید، یک عدد پیاز باقیمانده را به صورت خلالی یک‌دست خرد کنید و همراه با کمی زردچوبه در روغن سرخ کنید تا طلایی شود. رب گوجه را اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود بعد گوشت پخته را که بهتر است به قطعات درشت خرد شده باشد را به همراه کمی نمک و دارچین داخل تابه بریزید . تمام سطح آنرا سرخ کنید ، باقیمانده زعفران را داخل تابه بریزید . نمک و ادویه آن را کنترل کنید و یک الی دو لیوان آب گوشت صاف شده را به مواد اضافه کنید و با حرارت متوسط درب ظرف را ببندید و ۱۰ دقیقه گوشت را حرارت دهید.
وقتی برنج دم کشید مقداری روغن گرم کنید و روی پلو بریزید . پلو را داخل قابلمه به آرامی با کمک کفگیر مخلوط کنید و داخل دیس بکشید. نیمی از برنج را بکشید و گوشت آماده را روی آن قرار دهید و بقیه پلو را روی گوشت بریزید و غذا را سرو کنید.

به هنگام پخت باقالی پلو به نکات زیر نیز توجه کنید

باقالی پلو با شوید تازه عطر و طعم دیگری دارد پس سعی کنید در درجه اول از شوید تازه استفاده کنید و در صورت در دسترس نبودن از شوید خشک استفاده کنید.

در برنج‌های مخلوط زمان آبکش کردن برنج بسیار مهم است زمانی برنج را آبکش کنید که مغز آن هنوز کمی سفت است.

استفاده از روغن حیوانی عطر و طعمی بی‌نظیر به این غذا می‌دهد.

می توانید از برگ کاهو برای ته دیگ استفاده کنید که بسیار لذیذ و خوشمزه از کار در می‌آید.

باقالی پلو را با مرغ هم میتوان تهیه و سرو کرد ولی پیشنهاد ما به شما تهیه آن با گوشت ماهیچه است.

بارگذاری مطالب مرتبط بیشتر
بارگذاری بیشتر برای پایلا
بارگذاری بیشتر برای  آموزش انواع غذا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

همچنین بررسی کنید

چگونه یک خرید اینترنتی امن و آسان داشته باشیم

راه های خرید اینترنتی امن و خطراتی که ما با آن مواجه هستیم در خرید اینترنتی چیست ؟همه چیز …